Wanneer je eindelijk een nieuwe telefoon mag uitzoeken ben je natuurlijk erg enthousiast. Soms heb je lang op dit moment moeten wachten of er hard voor moeten werken. Een telefoon kan namelijk aardig prijzig zijn waardoor niet iedereen elk moment even een nieuwe telefoon kan halen. Echter is een telefoon wel erg kwetsbaar. Zo kan deze met de minste val al schade hebben of erger, zelfs kapot zijn. In deze tekst lees je hoe jij je telefoon het best kunt beschermen tegen val of stootschade. 

Screenprotectors

Om te beginnen is het hebben van een screenprotector zeker geen overbodige luxe. Een screenprotector is een plaatje van glas of plastic die je over je eigen scherm heen plakt. Doormiddel van den screenprotector zullen er minder snel beschadigingen zoals een barst en krassen in je originele scherm komen. Wanneer een telefoon een harde klap krijgt, kan het wel zo zijn dat je scherm barst door de harde klap. Toch is een screenprotector zeker een aanrader en eigenlijk onmisbaar op je telefoon. De prijs hiervan verschilt een beetje afhankelijk van het merk en kwaliteit. Je kunt ongeveer een prijs in acht nemen tussen de 10 en 50 euro. 

Een telefoonhoesje 

Een volgende essentiële manier om je telefoon te beschermen tegen val en stootschade is het hebben van een goed telefoonhoesje. Een telefoonhoesje zorgt ervoor dat een val of stoot wordt geminimaliseerd waardoor ook de schade op de telefoon minder zal worden. Het hoesje vangt dus als het ware de klap op. Tegenwoordig heb je erg veel verschillende soorten hoesjes op de markt. Zo heb je erg veel iPhone 14 pro hoesjes op de markt. Een voorbeeld van diverse soorten zijn: siliconen hoesjes, backcovers, booktype, hardcase en ga zo maar even door. Ook heb je Samsung Galaxy S21 hoesjes in deze varianten. Doordat er zoveel verschillende type hoesjes zijn, kan het soms erg lastig worden om te bepalen welke de goede is voor jou. Hierbij is het handig om te kijken naar jouw eigen levensstijl. Wanneer je van jezelf weet dat jij je telefoon regelmatig laat vallen, is het wellicht goed om een hard en stevig hoesje te halen. Maar als je erg actief bent op zakelijk vlak, is het erg netjes om hier dan ook een zakelijk hoesje voor te hebben. Het is dus echt belangrijk om te kijken naar jouw eigen stijl en wensen. Afhankelijk van het type zijn de meeste hoesjes al te verkrijgen vanaf 10 euro waarbij deze kan oplopen tot zo’n 80 euro.