De 3D printer leren kennen

Het werken met een 3d-printer wordt steeds meer de norm. Daardoor kan het dus misschien ook wel iets zijn waar jij als ondernemer iets mee kunt. Om hier meer zicht op te krijgen is het natuurlijk wel interessant om te begrijpen hoe het printen op deze manier werkt. Op die manier is ook beter te bepalen op welke wijze de printer kan bijdragen aan het bedrijfsproces dat in jouw onderneming van toepassing is. Zo is bijvoorbeeld de juiste printer te kiezen. Zoals ook het juiste filament op deze wijze te bepalen is. Dit is belangrijk.

Het gebruik van filament
De basis om een 3D printer te kiezen is vaak het filament dat gebruikt wordt. Dit is het type plastic dat wordt toegepast om de objecten mee te printen. Je maakt een ontwerp en voert dit in de printer in. Vervolgens wordt dan laagje voor laagje het ontwerp uitgewerkt. Aan de hand van wat je maakt en waar het voor dient, is het van belang om te bepalen welk type plastic het best werkt. Denk dan bijvoorbeeld aan PLA of ABS. Dit zijn de meest gekozen soorten. Al zijn er ook heel veel andere soorten plastic. Er zijn zelfs andere materialen.

Eigen ontwerpen kunnen maken
Natuurlijk is het wel ook belangrijk om te weten hoe het omgaan met een 3D printer werkt. Denk dan bijvoorbeeld aan de manier waarop met het ontwerpen omgegaan moet worden. Het maken van een model is bijvoorbeeld heel belangrijk. Juist ook omdat het wel belangrijk is dat de printer hier ook op de juiste wijze mee om moet kunnen gaan. Vaak is het zo dat er meer gebruikelijke ontwerpsoftware wordt ingezet en dat dit dan wordt omgezet naar een format dat de printer begrijpt. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je eigenlijk alles wat je kunt wensen ook echt kunt maken.

Zelf een 3D printer bouwen
De beste manier om de 3D printer en alle verschillende kanten te leren kennen, is door er zelf één te bouwen. In plaats van de keuze voor een desktopprinter valt de keuze dan op een zelfbouwprinter. Zo leer je niet alleen het filament en de ontwerpsoftware kennen, maar leer je ook hoe je moet omgaan met de werking van de verschillende printers. Dit is natuurlijk wel heel belangrijk. Op die manier is te zorgen dat je de mogelijkheden in 3D optimaal leert benutten. Daar kan je veel waarde van hebben. Kies hier daarom altijd voor.

Bezoek onze website voor meer informatie over M3d printer

Geef een reactie