Prusa i3 mk3 voor elke branche

Het voordeel van de Prusa i3 mk3 als 3D printer is dat deze op zoveel verschillende manieren te gebruiken is. Dat is dan ook precies het punt waar de kenners het allemaal over eens zijn. Dat heeft er ook toe geleid dat de printer op allerlei verschillende manieren wordt ingezet. Zowel zakelijk als voor privégebruik is deze 3D printer heel geschikt. Dit komt onder andere doordat de kwaliteit weer verder verhoogd is. Dat maakt de printer dus ook interessant om eens nader te bekijken. Zo weet je of jij er ook mee aan het werk kan gaan.

Alle kanten op kunnen gaan
Als er één zekerheid is die door de Prusa i3 mk3 geboden wordt, dan is het wel dat alles mogelijk is. Dit maakt de 3D printer dan ook zo aantrekkelijk voor allerlei soorten doelgroepen. Juist ook omdat allerlei ideeën en ontwerpen ermee te maken zijn. Dit gaat dan niet alleen om creatieve ideeën en het opzoeken van grenzen. Het gaat vooral ook om praktische vormen van gebruik. Ook die zijn immers zeer belangrijk. Met deze printer is alles in dat opzicht goed mogelijk. Dit komt niet in de laatste plaats door de vele sterke punten van de printer.

Snel, stabiel en veilig
De punten die altijd naar voren komen als de Prusa i3 mk3 besproken wordt, zijn snelheid, stabiliteit en veiligheid. Als het gaat over snelheid, dan betekent dit 200 mm/s. Dat er bij de snelheid nog wel gewoon prints van goede kwaliteit uit komen, is een teken van de grote stabiliteit. Dat daarbij ook het gehele proces goed in het oog wordt gehouden door 9 sensors, zorgt dan voor de nodige veiligheid. Op die manier is er met deze printer dan ook optimaal te werken. Dit is wat veel gebruikers ook over de streep heeft getrokken in dit opzicht.

De rol van het heatbed
Ook is het tegenwoordig zo dat het heatbed van de Prusa i3 mk3 vaak besproken wordt. Sinds dit te verwijderen en verwisselen is, is er nog meer mogelijk geworden. Het maakt de printer heel flexibel inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de printer van een gladde en van een ruwe variant te voorzien als het om de sheets gaat. Daardoor is nog beter te maken wat je wilt maken met dit model. In korte tijd is het daardoor de printer geworden die het meest wordt gekozen door allerlei soorten gebruikers ervan. Neem dit mee in je keuze.

Geef een reactie