Hoe groot is een 3D printer?

Wanneer er gesproken wordt over een 3D printer, dan is het idee vaak dat er maar één soort printer bestaat. Dit is natuurlijk niet juist. Door de jaren heen zijn er allerlei verschillende soorten modellen op de markt gekomen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook steeds meer modellen die gewoon op kantoor of thuis gebruikt kunnen worden. Er zijn allerlei ontwerptoepassingen waar je dan gebruik van kunt maken. Het is natuurlijk wel van belang om dan goed te onderzoeken welke verschillende soorten printers er zijn en wat je daar dan allemaal mee kunt. Zo kan heel precies worden gewerkt.

De meest moderne printers
Als het gaat om een 3D printer, dan zijn vooral de meest moderne modellen heel populair. Denk bijvoorbeeld aan wat Prusa als fabrikant allemaal te bieden heeft. De mogelijkheden zijn groter dan ze ooit geweest zijn. Eigenlijk elk idee is daardoor in een zakelijke setting uit te voeren. Zoals ook elk ontwerp dat je thuis in je hoofd hebt direct kunt gebruiken. Dat maakt het dus ook voor steeds meer doelgroepen voordelen kunnen hebben van het gebruik van deze printer. Dat komt bijvoorbeeld ook doordat de thuisprinters steeds grotere prints, bijvoorbeeld van 40x40x40, kunnen uitwerken zonder moeite.

De stevigheid van de objecten
Dat de 3D printer steeds compacter wordt, maar de afmetingen van de prints steeds groter worden, zegt iets over de ontwikkeling. De kwaliteit van de objecten wordt bijvoorbeeld ook steeds beter. Dit komt onder andere doordat ook het filament steeds verder ontwikkeld wordt. Er zijn steeds meer verschillende varianten op de markt te vinden. Doordat er ook veel verschillende soorten printers zijn, is het goed mogelijk om heel precies te werken. Het juiste materiaal voor de juiste print vinden is steeds gemakkelijker. Een goede reden om hier dus mee te willen werken. Het is dan vooral belangrijk kennis over de printers te hebben.

Steeds betere printers
Het belangrijkste pluspunt van de compacte 3D printer is ongetwijfeld dat de techniek in de printer alleen maar beter is geworden. Het gebruik van allerlei sensoren is hier heel belangrijk in. Het is daardoor namelijk zo dat alles gedurende het printen optimaal in de gaten gehouden kan worden. Op die manier kan je er zeker van zijn dat het ontwerp dat je maakt ook gewoon te printen is. Er is geen reden om te twijfelen aan de kwaliteit. De printer kan dit tegenwoordig goed aan. Dit is een belangrijk voordeel.

Geef een reactie